Singulariteit – Dopamine & happiness – Tech hypes – Make somebody happy

februari 21, 2018 admin

 


 

Worden machines in 2045 al slimmer dan mensen ?

Redelijk dichtbij dus. Uitvinder en succesvol zakenman Raymond Kurzweil voorspelde dat in 2045  machines slimmer wordt dan de mens. Dat is het moment van singulariteit. Kurzweil zelf begon op 12 jarige leeftijd, in 1960, met programmeren en heeft daarna meerdere bedrijven opgericht op het gebied van o.a. spraak-, muziek en leestechniek en virtual reality. Werkte o.a. samen met Stevie Wonder. Bill Gates vond hem de beste voorspeller van de toekomst van artificiële intelligentie. Nu wordt beweerd dat singulariteit al in 2030 gaat plaatsvinden. Vrij goedkope computernetwerksystemen die net zoveel verbindingen met elkaar hebben als jouw hersenen, alleen zijn ze vele malen sneller. En daarna….. systemen die net zo slim zijn als alle mensen op deze aardbol bij elkaar. Boute uitspraken, maar stellen sommigen, singulariteit is een welkom fenomeen om complexe vraagstukken, zoals het klimaat en het vluchtelingenprobleem, op te kunnen lossen.

 

 


Berkeley new science: geluk is complexer dan we denken.

Tot nu toe werd aangenomen dat het aanmaken van meer dopamine goed voor je is en je je daardoor prettiger gaat voelen. Je motivatie en gemoedstoestand worden er door bepaald. En als je lichaam moeite heeft om dopamine op te nemen, kan dat leiden tot neuropsychiatrische stoornissen. Maar nu blijkt uit onderzoek dat meer dopamine niet altijd dat effect heeft. In Berkeley ontdekten ze dat er verschillende dopamine cel subpopulaties zijn ingebed in sub-circuits die tegengesteld gedrag kunnen produceren. Stimulatie resulteerde soms in beloning zoeken en in andere gevallen tot gedragsremming. Onderzoeker Hongbin Yang benadrukt de implicatie van het onderzoek en stelt dat als we dit beter gaan begrijpen, dat ons enorm gaat helpen met de behandelstrategie per patiënt.

 

 


Welke technologie creëert de meeste impact.

Blockchain, nanotechnologie, elektrische auto’s, virtual healthcare, 3-D printen en ga zo maar door. Welke van deze technologieën gaat ons leven het meest bepalen. In werkelijk een prachtig vormgegeven rapport neemt GE je mee in de wereld van innovatie. Wie zijn de bepalende actoren: start-ups, universiteiten, MKB-ers of toch de multinationals? Waar zit het talent met de beste skills. Maar ook wie let op wie? Africa kijkt naar China, America kijkt vooral naar zichzelf, zo ook Europa en Latijns America kijkt (vond ik verrassend) naar Japan. Met video’s, infographics nemen ze je mee op een bijzondere tour. Met hun betrokkenheid in, en kennis van zaken over, een groot aantal industrieën (Aviation, Healthcare, Renable energy, Logistics etc.) is het zeker de moeite waard even door te klikken en te zien wat deze Industriële reus te zeggen heeft.

 

 


Hi, it’s me again.

Did you get smarter and happier reading The Spiritual Warrior? If so, make other people also smarter and happier by sending this newsletter to them.  

Thank you, you’re great.